Trött, tröttare, jag

Här sitter en sömnig tjej och dricker té och äter apelsin i soffan. Älskling ringde för en stund sen för att låta mig höra lite av låten Earth Day med Devin Townsend från konserten som jag missar just nu, han är bra söt han.

Har haft en bra dag i Västerås. Blev lite stressigt mot slutet men det gick bra ändå, nu är jag däremot sjukt trött och ska hoppa i duschen och sen nanna kudde.

Första arbetsdagen imorgon, vette fan hur jag ska ha tid och blogga men jag får försöka. Har ju inte ens hunnit läsa mina favoritbloggar den här helgen. Men det är ett redigt I-landsproblem och jag tar igen det sen. Nu får ni sova sött och önska mig lycka till imorgon!

Kvällsmat innan sista rycket av inspelning.

dsc06963 (MMS)

Kvällsmat innan sista rycket av inspelning.


Förbannat tråkigt att vara klok


Ibland är det förbannat pisstråkigt att fatta kloka beslut. Idag är ett utmärkt exempel. Älskling har fått biljetter till Devin Townsend (sångare/gitarrist/låtskrivare från Strapping Young Lad) så planen var att vi skulle se honom på Debaser ikväll. Peppad, taggat, oh yes.

Den planen fick jag efter mycket velande fram och tillbaka ge en praktkyss och skicka åt helvete då jag insåg att vi skulle komma hem sent på natten och jag har första utbildningsdagen för nya jobbet imorgon och börjar halv 9. Vet att det blir oerhört mycket information att trycka in i skallen och saker att lära sig så jag kände att jag helt enkelt behöver vara utvilad till det.

Vänta nu, vad hände här? Hur mycket rock n' roll var det beslutet? Har någon drämt till mig i skallen eller behöver någon kanske drämma till mig i skallen? Fy vilket pissigt beslut.

Jag får trösta mig åt att jag faktiskt är otroligt glad över att ha fått jobb även om kvällen kommer gå i bitterhetens tecken.

Den här finns bland annat med på setlistan som jag missar ikväll, det var ju kul.

 

 


Tuffe-tuffe-tuffe-tåget går genom hela vär...

dsc06962 (MMS)

Tuffe-tuffe-tuffe-tåget går genom hela världen, åtminstone till västerås, längre kommer jag inte på den här biljetten. Jag tar en liten del av världen i taget förstår ni. Jag ska lägga lite sång idag, är inte helt hundra på exakt vad det är som ska göras men det märker jag väl. Kommer ett tidsinställt inlägg lite senare om allt går som det ska.


Finbesök


Idag är ingen vanlig dag för idag är "Mattias kommer hit" dag! Ja, till den som lyckades få ihop det där och göra det logiskt, grattis, det var mer än vad jag klarade.

I vilket fall som helst så var budskapet med det hela jag får finbesök från huvudstaden idag i form av bästa Mattias, underbart!

Allvarligt tillstånd


Jag befinner mig just nu i ett allvarligt tillstånd, jag är mycket illa däran. Förhoppningsvis kommer jag klara mig igenom det här men det är tveksamt just nu. Jag har drabbats av tredje gradens matkoma.

Kan inte...röra mig... Är...för...trött... (Dramatisk musik ljuder högt och sen PANG, tystnad... fade to black)


Innan promenaderna och maten.


Nu, matkoma-patient.


Ger mig ut i den härliga solen utan vinter...

dsc06913 (MMS)

Ger mig ut i den härliga solen utan vinterjackan, den ni!


Vårkänslor

Jag blir så glad av solen som lyser genom fönstret, helt underbart! Ska traska iväg mot stan i det underbara vädret så småningom för att fika med Tess och Fredrik. Kissarna ligger och solar i fönstret och själv konstaterar jag att det finns få saker som luktar så förbannat gott som ett nyöppnat paket kaffe, kaffe-junky som jag är.

Skål och njut av dagen!

Burke & Hare


"You are convicted of the heinous crimes of thievery, prostitution, public drunkenness and a bad attitude"

Burke & Hare

Helt ok film faktiskt. Jäklar vad mycket hängningar det skulle ske idag om "a bad attitude" var en åtalspunkt.

Updatering: Det vill säga om vi även fortfarande använde oss av hängning som straff.Färgklick i vardagen


Jag måste ju säga att jag har otroligt fina vänner. Finaste Sandra stannade till enbart för att lämna över lite uppiggande blommor och ett fint kort som en färgklick i allt grått vi dras med nu i väntan på våren. Spontant och mycket uppskattat, en riktig liten glädjespridare den där damen. Kärlek!

Tack och tack och tusen tack!
Breaking Bad


Nu har jag abstinens, herre min obefintliga gud vad jag har abstinens. Efter vad undrar ni kanske? Det ska jag tala om: Breaking Bad, antagligen den bästa serien som någonsin gjorts (enligt min mening).

Vi plöjde igenom 3 säsonger inom loppet av 2-3 veckor och när sista avsnittet på säsong 3 var slut insåg jag med fasa att jag måste vänta och vänta och vänta på att få veta vad som händer härnäst till säsong 4 släpps vilket inte är bestämt än. Eventuellt till sommaren, eventuellt! Ska jag leva på hoppet fram till dess, jag som håller på att förgås?

Till er som inte har sett denna brutalt fantastiska serie kan jag inget annat än att rekommendera den med så mycket övertygelse jag kan frambringa.

Trailer till första säsongen, tyvärr med väldigt dålig kvalité.

 

 


Breakfast for champs (and me)

Frukost:
  • Glad apelsin på en bädd av apelsinskal.
  • Yoghurt med dränkta jordgubbsbitar samt en touch av linfrön. (Att tänka på vid hantering av linfrön. Var noga med att inte missa skålen och hälla linfröna på t.ex. golvet. De är små och av erfarenhet vet jag att det är jäkligt jobbigt.)
  • Hårdrockskaffe svart som natten i glas.
Nu slår jag vad om att ni sitter där och dreglar framför datorerna, har jag rätt? Va?

Apropå linfrön. Är det bara jag som upptäckt att linfrön har en tendens att klistra fast sig i skålen när man ska diska så de är näst intill omöjliga att få bort? Ruskigt irriterande. Det är som att de överblivna linfröna i skålen vill som sista ansträngning i livet hämnas sina uppätna polare genom att suga sig fast i skålkanten och sedan dö där. Därför passar jag på att enbart äta linfrön när jag vet att det är sambon som diskar. Finurligt tycker jag. Ok, det sista var inte riktigt sant men tänk vad skönt om samvetet tillåtit mig att göra så.Snart ska jag iväg och ta ett drogtest. BAM BAM BAM (dramatisk tonföljd i moll). Vad har flicksnärtan nu gjort säger ni kanske med barsk röst. Ingenting svarar jag då oskyldigt. Det är nämligen obligatoriskt att lämna ett drogtest för det nya jobbet så det är inte farligare än så. HA!

Skittråkig


Kom precis hem från kören och ska nu utfodra magen. Jag är uppenbarligen skittråkig idag har jag kommit fram till, därför är bloggen också skittråkig ifall ni skulle undra. Nu ska skittråkiga jag lämna er ifred för ikväll och underhålla mig med min nyskapade mindre skittråkiga "The Sims"-familj istället.

En applåd till mig som i detta korta inlägg lyckats klämma in ordet skittråkig(a) 4 gånger (6 om man räknar med rubriken och föregående mening). Inte illa pinkat. Nyskapande och poetisk tänker jag nu.

Jack Schit

Skulle kunna vara ett utmärkt bevis på min dåliga humor.

Nu vet jag att jag inte ska bli trummis


Frukost mumsas för fullt (det är helt ok för mig att kalla det frukost trots att klockan är över 12, det första målet på dagen är frukost om jag så skulle käka det halv 8 på kvällen, så det så).

Drömde att jag skulle hoppa in akut som trummis i ett band för ett gig. Jag är inte trummis och det var jag absolut inte i drömmen heller kan jag lova men någon dum jäkel hade bestämt att jag skulle vara inhoppare i bandet. Kan påpeka att jag även i drömmen var totalt värdelöst (inga drömska superkrafter fick man här inte) så det var nog tur att jag vaknade innan spelningen ägde rum.

Här kommer det färdiga resultatet av gårdagens kladdande.
Sakta men säkert


Work in progress, steg 2Indianfusk


Min fina Carro var här på kaffe och kort och hela planen var att jag skulle ge henne storstryk igen. Detta blev då inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag skyller på fusk. Får man fyrtal i ess i Chicago så fuskar man garanterat, man får inte den handen på annat sätt.

Här har ni boven i dramat. En fuskande indian. I rest my case.

Mat

Snälla söta rara underbara mamma tog med oss till Willys för att handla mat, mycket uppskattat! Detta innebär att jag inte behöver äta pasta och ketchup till middag ikväll, ännu mer uppskattat! Ska bli förbannat skönt att börja jobba kan jag säga er.


Work in progress.

dsc06854 (MMS)

Work in progress.


Morgon

Ingen jättehemlis vad mina morgonsysslor består av idag kanske. Får även lite besök i form av Fredrik som är på väg.I övrigt tror jag att jag måste akta mig lite om jag inte ska behöva bo själv snart. Får nog göra ett uppehåll i att tvinga min stackars sambo att spela yatzi (vilket han hatar) med mig på internet när jag har tråkigt.Tack för idag slut för idag


Älsklingen kollar på någon film som jag inte alls hänger med i eftersom jag inte följt den från början och själv är jag rastlös och trött, en fenomenal kombination. Tror att jag helt enkelt checkar ut för idag och söver mig själv så snart som möjligt.

Goder natter.
Risgrynsgröt med ketchup

Hemma igen från mamma och Robban där det serverades förbaskat god kladdkaka. Eftersom jag tyckte att kroppen kanske behöver något annat än enbart socker till middag så slängde jag i lite ris i riskokaren när jag kom hem men den bestämde sig för att göra risgrynsgröt av skiten. Antingen är det den förbannade riskokaren eller det franska riset vi inte provat förut.

I vilket fall som helst sitter jag nu och käkar "risgrynsgröt" med ketchup, jävligt gott. Det här var lyckat.

Slänger upp bilden jag tecknade tidigare som jag sa. Har ingen scanner och enbart mobilkameran så kvalitén blir som den blir. Nu ska jag återgå till risgeggan.


Hogwartspenna


Dagen har spenderats med att teckna lite, något jag gör alldeles för sällan för att hålla det uppe. Man hinner ju glömma bort hur man gör mellan gångerna, sätter pennan mot pappret och tror att den ska börja teckna av sig självt.

Nu lägger jag penna och papper åt sidan för att bege mig mot min käre mor på kvällsfika istället. Slänger väl upp streckgubben jag kladdade ner när jag kommer tillbaka. Fast forward

Konstiga smärtor i knaskroppen igår gör att jag inte känner för att gå ur sängen idag och hela magen svider. Har slutat bli förvånad och mer eller mindre accepterat att min kropp gör lite som den vill och reagerar med konstiga åkommor. Betyder inte att jag gillar det dock.En ljuspunkt i mitt något otrevliga mående igår kväll var att vi kollade på Narnia, både första och andra filmen (ok VI kollade på första filmen och JAG kollade på andra filmen akompanjerad av sambons snosande). Jag vill också ha ett stort lejon till polare, alternativt en talande liten riddarmus, eller om man bortser från filmen, då vill jag helst ha en leopardgecko.

Födelsedagsfest i bilder

Hattar, sköna människor, frågesport, skratt och avslutningsvis en tripp ner till HåPe's. Med andra ord, älskade Caisa's födelsedagsfest.
Mitt hemsnickeri till hattSandra och födelsedagsbarnet

Lånad av Sandra                                             Lånad av Sophie


Lånad av Sandra

 


Jag har nog världens bästa sambo

Det är ingen dålig start på dagen när världens finaste sambo väcker en med att ha bakat bröd. Ja ni läste rätt, bakat bröd. Sitter och myser över en något sen frukost/lunch nu med mitt hjärta.

Gårdagen var kanon, ska slänga upp ett litet bildregn senare men så länge får ni ge er till tåls.HA! Alla storbloggare som lägger upp sina fina goodiebags kan ju kika in dessa, Caisa's goodiebags kickar röv!Hattparty! Fina Caisa's födelsedagsfest är...

dsc06761 (MMS)

Hattparty! Fina Caisa's födelsedagsfest är i full gång och hattar finns i alla former. Trevlig kväll!


Hellfest 2011

Jag VILL åka till Hellfest i juni, JAG VILL.
Hellfest är en tredagars festival i Clisson, Frankrike. Möjligtvis kanske jag kan åka dit för sista dagen men jag vill ju vara där under hela festivalen. Naturligtvis kommer det antagligen sluta med att jag inte kan åka alls men man kan väl få drömma.

Lineup Hellfest 2011
Hälsofrukost


Jag äter frukost halv 2 på dagen i form av kladdkakemuffins, hur många vuxenpoäng får jag för det?

Men allvarlig, står valet mellan gröt som jag först måste göra i ordning eller en muffin som jag bara kan sno åt mig från bänken krävs det ingen raketforskare för att lista ut valet.


Bild från igår.

Affären har stängt och helt plötsligt får ...

dsc06740 (MMS)

Affären har stängt och helt plötsligt får man det här jävla-skit-vad-jag-vill-ha-allt-gottis-som-existerar-i-denna-värld- suget. Vad gör man? Jo, man bakar någon slags kladdkaks-chokladmuffins. En helt normal sysselsättning sådär runt midnatt. Inte illa vad huslig jag är. Självklart kommer jag påstå att det var det smaskigaste jag någonsin ätit även om de smakar skit. Kommer även tvinga min sambo att säga detsamma för att täcka upp för lögnen. Där har ni alltså ert svar i förväg, de var förbannat smaskiga!


Bachelorette

Bjuder på örongodis medan jag slötittar på Let's Dance, så livad är jag ikväll.
Älskar den här låten, fruktansvärt bra av underbara Björk.

 

 

 

 


The hatter?

Rotar runt hemma och försöker hitta något att pimpa en hatt med. Min kära åkervarg ska ha kalas imorgon för att fira hennes 25-årsdag och hon har så fyndigt kommit på att det ska vara ett hatt-tema på festen. Helst också så kreativa stora kreationer som möjligt. Problemet är ju att min ekonomi inte tillåter mig att införskaffa en tokig hatt så jag får försöka komma på något av det som finns hemma.

Känner mig lite som hattmakaren i Alice i underlandet just nu. Om ni undrar så kan jag tänkas ha sett ut såhär i den rollen


Zolyra the hatter

Happy face

Hoho! Det måste jag ju få berätta. Kan härmed meddela att jag inte längre kan placera mig i kategorin "arbetslös". Jag har fått jobb minsann, äntligen! Inte en dag för tidigt.

Så här glad är jag för det.

 


Jag ska måla hela världen lilla mamma...

"God morgon"
Nej riktigt såhär länge har jag inte sovit men det känns artigt och korrekt att starta bloggdagen med god morgon. Huvudvärken är åtminstone borta idag och tacka fan för det!

Just nu sitter sambon och kollar franska youtube-klipp på datorn. Jag fattar ingenting men det verkar väldigt roligt, han skrattar mycket. Ibland kikar jag över på skärmen när han skrattar som mest och ler lite, som att jag nästan skulle förstå vad som var så skoj och också tycka att det var roligt. Jag tror att han ser igenom min bluff...Jag slänger in den här lilla illustrationen istället för ännu en mullvadsbild. Inser nu att det är rätt illa när en snabbt målad paintbild för tillfället är mer smickrande än "originalet". Gött!

"Att göra listan" avbockad för dagen

Skönt att man har varit så produktiv idag, känner att energin bara flödat och sprutat ur mig hela dagen lång, så till den milda grad att jag varit tvungen att stanna i soffan och ta det lugnt för att inte explodera i ett energiutbrott. Det är alltså för min omgivnings skull jag stannat inne och gjort ingenting idag, ni får gärna tacka mig.

Har alltså behållit både tröttheten, huvudvärken och även mullvads-looken större delen av dagen, kändes som ett bra beslut såhär i efterhand, mycket bra, jag är nöjd med min dag.

(För er som tycker er finna ett uns av ironi och bitterhet i mina ord kanske möjligtvis har rätt men bara lite.)


Mitt namn är Mullvad, Trött Mullvad.                        Försöker locka med sambon i bild.
Mission failed.


Ja den här bilden är väl det roligaste jag har att bjuda på idag. Kul tjej, jättekul.

 

 

 

 

 


For All We Know

Under de senaste 4 åren har Ruud Jolie (gitarrist i Within Temptation) jobbat på ett soloprojekt som går under namnet For All We Know. Inspelningsprocessen av albumet med samma namn påbörjades för ca 2 år sedan och nu den 25 april släpps det färdiga resultatet.

Albumet består av 12 spår och är i mina öron helt klart värt att lyssnas in.

For All We Know


Känsliga läsare varnas

Hå och hej!
Här sitter en mullvad i soffan och sörplar kaffe, försöker desperat tränga bort en elak huvudvärk som bestämde sig för att erövra denna kropp i morse och inte riktigt vill flytta ut igen trots vräkningsorder. Solen lyser och det är underbart väder ute för tillfället och istället sitter jag här och möglar. Känns inte helt ok.Här har ni anledningen till varför jag väljer att idag kalla mig själv mullvad, ICAkassar under ögonen pryder mitt väldigt pigga ansikte en dag som denna. Mycket attraktivt. Och för er som hängt med i bloggen innan uppehållet: Ja, det är samma kaffekopp som hängts ut på bloggen ett antal gånger tidigare, fortfarande favoriten.Inside out and in between var ju titeln på denna blogg så jag får väl bjuda på bilder där jag är osminkad och ser ut som skit på grund av dålig sömn och huvudvärk också och inte bara "fina" bilder. Tummen upp för det, fan vad jag kommer ångra mig så småningom.
Redhead

Hoho! Kom på att jag ju faktiskt återigen hade en period som rödhårig under min bloggfrånvaro. Mycket nödvändigt för er att veta! Nu när jag skulle in och kika efter bildbevis i mapparna (för att skapa någon slags trovärdighet i det jag säger) inser jag att jag knappt har några kort alls på mitt röda burr. Why damn you, why?

I vilket fall som helst hittade jag någonting på datorn till slut som får duga som bevismaterial.Gillar det röda men det är skönt att vara tillbaka i mitt svarta hår.
Det här saknas dock enormt för tillfället!Motionssim för grönsaker

Har nu fyllt ut magsäcken med fruktansvärt tråkig soppa till middag. Tråkig var den av den enkla orsaken att lite styckade grönsaksbitar som övar motionssim i buljongvatten inte är så roligt när man egentligen är sugen på en stor pizza eller någon likvärdig hälsokost.

Får nog dessutom inse mig besegrad och hoppa över kören idag tyvärr. Rösten är fortfarande långt ifrån tillbaka så jag får nog helt enkelt stanna hemma. Säger rösten vila så måste rösten vila!


Likväska?

Nu när jag kom hem så ekade det väldigt tomt på den plats i bloggen där mitt mobilinlägg skulle ha funnits. Inget inlägg alls fanns att finna minsann men det verkar ju ha varit strul med blogg.se så det är väl därför.

Möttes av en suspekt syn när jag kom innanför dörren. Älskling hade fått ytterligare ett paket och framför näsan på mig stod denna.Har jag gjort något dumt nu eftersom han beställt en bodybag/likkista? Rannsakade mig själv snabbt som tusan och kom fram till att nej, jag tror inte jag har gjort något tillräckligt dumt för bli nedtryckt i denna åtminstone...

Den visade sig sedan tydligen vara ämnad för stativ och trumpryttlar så jag kan pusta ut. Vilken tur att han fick leveransen i tid med tanke på att denna beställdes och skulle användas till förra höstens turné. Det gick ju snabbt och smärtfritt det där.

Jag däremot fick en leksak, börjar nästan förstå katternas tjusning över kartonger och väskor.


Don't mess with my box!

Lurvig kärlek

Kaffet skvalpar runt i magen och knäckemackorna har antagligen drunknat i kaffeskvalpet där inne vid det här laget. Själv är jag trött och känner mig som en avdankad gymnastikpåse, ska försöka råda bot på det med en dusch.

Utöver det så vill jag berätta att jag har världens finaste lurvbollar här hemma, de ställer inte alltid till sattyg, de är söta ibland också.


Puss på mamma sa Morgan


Karnivool

Söta Carro kom över på kaffe och jag fick äran att spöa henne ordenligt i kortspel, känns skönt att man kan göra sina vänner på extra bra humör med lite kort sådär. Men hon kämpade tappert, det ska hon ha en eloge för.
Oh vad jag kommer få äta upp det här har jag en känsla av
.

Tänkte avsluta denna dag med att bjuda på lite grym musik i form av Karnivool och med det säger jag god natt.


Update - Jacks Rockiga Resa

Jag skrev här tidigare ett inlägg om hårdrocksbarnboken Jacks Rockiga Resa skriven av Therés Stephansdotter Björk som släpps den 10/4. Nu finns det möjlighet att få ett litet smakprov i förväg, kika in här för att tjuvläsa lite av boken.

När ni ändå håller på så kan ni även kika in på Therés Stephansdotter Björk's hemsida där info om boken finns samt hennes bilder då hon även är frilansfotograf. Mycket finns att hitta på denna sida minsann!Finare välkomnande får man leta efter!

Hemma igen och arbetsintervjun gick bra, tror jag. Alltid så svårt att analysera hur det verkligen gick men det kändes bra åtminstone. Nu är det bara att ladda om inför nästa intervju som är imorgon.

Måste få hänvisa till ett inlägg som värmde ordentligt. Nu när jag tagit beslutet att öppna upp bloggen igen kan man ju inte annat än le och känna sig extra glad när man får ett sådant här fint välkomnande av bäste Grimgoth. Återigen, tack så hemskt mycket!

Nu ska jag in och bemästra köket innan älsklingen sticker iväg för att spela in lite trummor. Ska slänga in ett plockat fjäderfä i ugnen.

Zolyra = Rocky?

Studsar runt här hemma och boxar i luften som Rocky som uppvärmning för intervjun, hade jag haft en trappa här inne så hade jag sprungit upp för den på två röda och hoppat sådär triumferande på toppen av den som han gör...

Ok, jag ljuger. Det finns inte ett uns sanning i det ovanstående. Jag sitter som en seg hösäck i soffan, smuttar på kaffet och frustar och pustar som en tant när jag ska ta mig upp, tar mig dessutom lite för ryggen, stapplar de första stegen halvt framåtlutad innan jag rätar upp kroppen och tänker "det var bättre förr".

Nu ljög jag lite igen, men det senare påstående ligger åtminstone närmare sanningen. I vilket fall som helst är det dags att göra sig av med troll-looken innan jag sticker iväg nu.Nej det är inte såhär jag ser ut just nu, ville mest bara påpeka att jag älskar min homertröja.

  • Follow Zolyra
  • RSS 2.0